Medisynx Methode

Medisynx Methode

De Medisynx Methode is een door Medisynx ontwikkelde gecombineerde behandelingsmethode.

De behandelingen met de Medisynx Methode worden in samenwerkende Medisynx klinieken wereldwijd aangeboden.

Ontwikkeling van de Medisynx Methode

Sinds 1983 hebben we op basis van objectiveerbare bevindingen uit de preliminaire klinische onderzoeksresultaten stap voor stap de methode ontwikkeld.
Inmiddels hebben we meer dan 3 miljoen pati├źnten wereldwijd behandeld met significante resultaten, heel bijzonder. Vooral ook omdat we prachtige resultaten hebben behaald bij aandoeningen waarvoor in de ziekenhuizen nog geen behandelingen voor zijn. Dat maakt dat we zeer trots zijn op ons team met dit prachtige behaalde resultaat.

De Medisynx Methode bestaat uit:

1.  een individueel dieet op basis van de uitslag van de BASIS Plus Test, een bloedonderzoek

2.  twee of meer individuele acupunctuur behandelingen op basis van de Medisynx Methode.

BASIS Plus Test
De BASIS Plus Test is een breed immunologisch spectrum bloedonderzoek naar voedingsstoffen om de incompatibiliteit vast te stellen.
Gedurende 10 dagen voeren (performen) we in eigen laboratorium alle essenti├źle immunologische reacties in relatie tot voedingsstoffen uit.
Het resultaat geeft dan een helder en duidelijk beeld welke voedingsstoffen compatibel en incompatibel zijn.
We tonen het resultaat in 4 klassen in verschillende kleuren, zodat je in een oogopslag kan zien of je het mag hebben of juist niet.

Klasse 0 in groen

Dit zijn voedingsstoffen die compatibel zijn en dus elke dag zijn toegestaan.
Dezen worden aangegeven in Klasse 0 en weergegeven in groen.
Deze compatibele voedingsstoffen mogen en kunnen dan elke dag worden gegeten, gedronken of met de huid in contact komen.

Klasse 1 in zwart

Dit zijn voedingsstoffen waar een enzym-probleem mee is.
Dezen worden aangegeven met Klasse 1 en weergegeven in zwart.
Deze voedingsstoffen kunnen dan alleen nog in rotatie worden gegeten, gedronken of mee in huid contact komen. Rotatie betekent dat deze voedingsstof slechts 1 keer in de 5 dagen genomen mag worden, om te voorkomen dat het immuunsysteem deze voedingsstof gaat ┬┤taggen*)┬┤ en dan een incompatibele voedingsstof wordt, en dan levenslang verboden wordt.

*) taggen betekent dat het immuunsysteem op die voedingsstof een vlaggetje – vijand- erop plaatst, en dan direct immunologische reacties gaat aanzetten (activeren)

Klasse 2,3 en 4 in oranje en rood

Dit zijn voedingsstoffen die incompatibel zijn.

Dezen worden aangegeven in Klasse 2,3 en 4 in oranje en rood.
Dit zijn incompatibele voedingsstoffen.
Deze voedingsstoffen zijn nooit meer toegestaan en kunnen daarom nooit meer worden gegeten, gedronken of mee in huid contact komen. Wanneer je met zo een incompatibele voedingsstof toch in contact komt, dan ontstaan er direct heftige ontstekingsreacties, je krijgt klachten, je wordt moe en je wordt ziek.

Met de BASIS Plus Test testen we ruim 370 voedingsstoffen, zoals: alle soorten groenten, peulvruchten, sla soorten, vruchten, noten, specerijen, kruiden, vlees, vis, zeevruchten, eieren (kip, eend, gans, kwartel), granen (glutenbevattend en glutenvrij), boekweit en rijst, melkproducten van verschillende dieren en plantaardige melken, koffie, theesoorten, bakgist, biergist, zoetstoffen, honing, kunstmatige zoetstof aspartaam, additieven en E-nummers. Opdat u op een uitgebalanceerd dieet kan worden ingesteld en er zeker geen te korten kunnen gaan ontstaan.

Met de lijst van compatibele stoffen kunt u heerlijke maaltijden op tafel brengen, immers eten moet altijd wel een feestje blijven!

N.B. De BASIS Plus Test is geen Allergie test en ook geen Intolerantie test. Tevens kan onze test met geen andere test worden vergeleken, hoewel commerci├źle laboratoria dit wel pretenderen, dus behoedt u voor ┬┤namaak┬┤.

 

De Acupunctuur behandelingen
De acupunctuur behandelingen volgens de Medisynx Methode zijn ook speciaal ontwikkeld voor een scala aan aandoeningen, van lichaam, hoofd en hersenen en van acute tot chronische aandoeningen.

Op het eerste consult vragen we aan u welke klachten u heeft, we kijken goed naar u en stellen vragen om te kunnen bepalen of er bij u al sprake is van Systemische*) aandoening en klachten.

Bij Systemische aandoeningen en klachten zijn altijd ten minste twee acupunctuur behandelingen nodig om een goed resultaat te kunnen verwachten.

*) Systemische aandoeningen en klachten betekent dat de incompatibele voedingsstoffen al vanuit de dunnendarm het lichaam dus het systemische zijn ingelekt, dat er sprake is van een Lekkende Darm Syndroom (LDS) of Leaky Gut Syndrome (LGS) . Het immuunsysteem raakt dan in paniek en moet direct in actie komen en zet
dan een cascade aan immunologische reacties aan, u wordt moe en ziek. 

Bij de Medisynx klinieken werken we altijd met steriele dunne Sterling zilveren naaldjes, die worden in de huid geplaatst, u voelt soms een klein prikje maar daarna voelt er niets meer van.
Na de behandeling voelt u zich snel weer klachtenvrij, fit en energiek en komt op het juiste gewicht.

De Medisynx acupunctuur werkt op het gehele immuunsysteem en de  afvoer van afvalstoffen.
Jarenlang hebben incompatibele stoffen zich opgehoopt in het lichaam, in organen, in gewrichten en in het hoofd in ogen, oren, neus en in de hersenen.
Met de Medisynx acupunctuur kunnen we aansturen dat het immuunsysteem al deze afvalstoffen gaat uitscheiden.
De Medisynx acupunctuur werkt op de lymfebanen en op de lymfeorganen. Zo worden de afvalstoffen via de afvoerkanalen (nier-blaas met de urine mee en via de lever en de dikke darm met de ontlasting mee) naar buiten het lichaam gebracht.
Simpel gezegd zo maken we uw hele lichaam en hoofd schoon, van top tot teen, en stroomt het lymfe overal weer goed door.
Het immuunsysteem komt dan weer tot rust en is volledig gereset, de homeostase is hersteld, dit is de balans van alle biomedische processen. U voelt zich direct weer pijnvrij, fit en met veel energie en komt vanzelf op het juiste gewicht.

Op het 2e consult horen we hoe het met u is gegaan en voeren we de 2e acupunctuur behandeling uit.
Voor de meeste aandoeningen zijn twee acupunctuur behandelingen voldoende, dat hangt af van de aard en stadium van de aandoening, en zien we u pas na 6 of 12 maanden terug.

N.B. de Medisynx acupunctuur kan niet met standaard klassieke of traditionele acupunctuur worden vergeleken, omdat standaard acupunctuur behandeling alleen lokaal en op 1 klacht gericht is en geen totale reset behelst.