Patienten Stichting

De Pati├źnten Stichting

Op 9 februari 2009 hebben enthousiaste pati├źnten de ANBI erkende Pati├źnten Stichting – Anne-Margre Vink en Hippocrates Stichting – opgericht.

Met het doel financi├źle fondsen te verkrijgen om hun eigen websites te realiseren en online te houden, om andere pati├źnten wereldwijd te informeren, maar ook vooral om de overheid en zorgverzekeraars te informeren en om hoognodig wetenschappelijk onderzoek te financieren.

De Pati├źnten Stichting heeft ruim 3 miljoen leden, van over de gehele wereld en ook in hun eigen landen bouwen zij websites en fora, om allen die ziek door voeding zijn te informeren over hun behaalde resultaten en hun oprechte ervaringen met hen te delen.

De ANBI erkende Pati├źnten Stichting bestaat uit:
– Anne-Margre Vink en Hippocrates Stichting
– VIDA Pati├źnten Platform en Forum
– Ziek door Voeding Team
– Vinkipedia Team.

De leden hebben hun eigen websites gebouwd, en houden die up to date, neemt u vooral eens een kijkje op www.vinkipedia.com, hier bouwen zij aan een ingredi├źnten overzicht, een database van kant en klare voeding en hebben ze ook de mogelijkheid voor het uitwisselen van tips en eigen recepten.

Of op www.ziekdoorvoeding.nl , op deze website  delen zij hun eigen verhalen en resultaten met u.
Hier vertellen zij over hun ervaringen met de Medisynx Methode en hoe het sindsdien met hen gaat. Maar vooral ook over de moeizame weg van het zoeken naar informatie over de ingredi├źnten en additieven in kant- en klare voeding, omdat de levensmiddelen industrie het voor AGA pati├źnten het allemaal niet gemakkelijk maakt.

Daarbij willen ze de overheid ook overtuigen van de noodzaak tot wetgeving bij het volledig transparant maken van alle ingredi├źnten in alle kant- en klare voedingsmiddelen en voedingsproducten.

Nu behoeven fabrikanten niet alle ingredi├źnten te vermelden, tenzij dit ingredi├źnt op de allergielijst staat. Deze lijst betreft een korte lijst, die ieder jaar alleen nog maar korter wordt op advies van diezelfde industrie.

Zo mag er op het label -plantaardige vetten, aroma’s en of specerijen- worden vermeld, maar welke specifieke voedingsstof dit is, dat blijft vaag en onbekend.
Dit is voor ons AGA pati├źnten toch echt een must om te weten. Zo kan het zijn dat je een incompatibiliteit hebt voor zonnebloemolie, dan weet je bij de omschrijving bevat -plantaardige olie- op het label nog niets.

Daarom bouwen de leden op Vinkipedia hun eigen data base, waarin alle ingredi├źnten, die een bepaald voedingsmiddel bevat, expliciet en transparant wordt vermeld.
Deze data base wordt door de leden zelf ingevoerd en zal continu worden aangevuld en/of gewijzigd.
Deze database is openbaar en voor iedereen te lezen, maar is alleen toegankelijk voor VIDA leden, zij ontvangen een inlogcode.
VIDA is echt eerlijk over voeding.